Wervingsvideo 
laten maken

 

Het kan een grote uitdaging zijn om voor jouw bedrijf de aandacht te trekken van nieuwe talenten. Zeker wanneer er krapte is op de arbeidsmarkt. De oplossing: een wervingsvideo laten maken. Daarmee breng je het verhaal van jouw organisatie tot leven.

Wat is een wervingsvideo?


Een wervingsvideo biedt je de kans om zowel potentiële als bestaande medewerkers te laten zien waar jouw merk voor staat. Een authentieke film die het verhaal van jouw bedrijf vertelt en daarbij de juiste sfeer overbrengt.

Waarom een wervingsvideo laten maken?

 

In een competitieve arbeidsmarkt is het essentieel om op te vallen. Het gebruik van video voor arbeidsmarktcommunicatie is geen luxe meer, het is een noodzaak. Een sterke wervingsvideo is het fundament van jouw merkverhaal. Het vertelt waar jouw merk voor staat.

Een film spreekt meer dan een gewone vacaturetekst. Werkzoekenden zoeken niet zomaar een baan, ze willen deel uitmaken van een geweldig merk. Een wervingsvideo maakt niet alleen jouw bedrijf zichtbaar, maar vertelt ook het verhaal achter jouw merk en brengt de cultuur op de werkvloer tot leven. En dat biedt veel voordelen.

Wij werken rechtstreeks voor klanten, maar ook veel in samenwerking met communicatie- en reclamebureaus. Benieuwd hoe zo’n samenwerking met een communicatie- en reclamebureau werkt? Lees het hier.

Een groot aantal klanten hebben door ons een wervingsvideo laten maken. Zo staan onze video’s op de werken bij sites van onder andere: Vitens, Welkoop, SVG Reclassering en Hubo Bouwmarkten.

Wervingsvideo’s zijn op verschillende manieren inzetbaar. Want naast dat ze op de werken bij pagina staan worden ze ook getoond tijdens events en als wervende commercials op o.a. YouTube, Instagram, TikTok en LinkedIn.

De voordelen van een wervingsvideo

 • Boost voor je merknaam
  Een wervingsvideo laten maken brengt niet alleen jouw bedrijf tot leven, maar creëert ook een positieve indruk van jouw merk.
 • Onderscheid je van de concurrentie
  Met een pakkende video zet je jouw bedrijf op de kaart en onderscheid je je van andere werkgevers.
 • Het trekt aandacht
  Een video trekt aandacht van talenten die op zoek zijn naar iets speciaals en zorgt voor meer sollicitaties.
 • De beste indruk van het bedrijf
  Woorden schieten soms tekort. Een goede wervingsvideo is een authentieke, visuele reis door jouw bedrijf. Potentiële werknemers krijgen zo een betere indruk van de bedrijfscultuur en werksfeer.
 • Betrokkenheid en talentbehoud
  Een wervingsvideo laten maken kan ook je huidige medewerkers inspireren en betrokken houden, wat bijdraagt aan talentbehoud.

Voorbeelden van wervingsvideo’s

Wervingsvideo laten maken door Vitens

Vitens

Employer Branding

Wervingsvideo laten maken door Lienesch

Lienesch

Employer Branding testimonial

Wervingsvideo laten maken door Welkoop

Welkoop

Wervingsvideo

Een wervingsvideo laten maken door Café Noir

 • We brengen de juiste sfeer over
  Vaak hangt er in een bedrijf een bepaalde sfeer, die moeilijk in woorden te vatten is. Het is onze kracht om die sfeer te vangen en over te brengen op beeld.
 • We denken mee
  Een filmproductie is kostbaar. Wij denken mee over hoe we de productie op verschillende manieren, kanalen en momenten kunnen inzetten. Zo krijgen jullie meer terug voor de investering.
 • We zijn sympathiek en flexibel
  Klanten waarderen ons om professionele aanpak en stijl, maar ook om wie we zijn: een club van sympathieke, flexibele en enthousiaste filmmakers. Met altijd een relaxte sfeer op de filmset.

FAQ

Welk soorten wervingsvideo's zijn er?

Je kunt op verschillende manieren een wervingsvideo laten maken. 

Employer Branding video

Wil je de essentie van je bedrijf, je missie en visie overbrengen? Dat is precies waar een employer branding video voor bedoeld is. Het vormt het DNA van je organisatie, waardoor je mensen aantrekt die jouw bedrijfscultuur en waarden delen. Of je nu kiest voor interviews of een script, de boodschap moet van begin tot eind helder zijn.

Vacature video

Heeft jouw organisatie een specifieke rol te vervullen? Dan kun je het beste een vacature video laten maken. Hiermee komt het enthousiasme van huidige medewerkers en de functie-inhoud helder naar voren. Laat een bestaande medewerker vertellen over de rol, de uitdagingen en waarom ze met plezier werken. Een eerlijk en natuurlijk verhaal zonder script maakt de video overtuigend. Houd het tussen de 60 en 90 seconden voor optimale SEO en plaatsing op je werken-bij pagina.

Sfeervideo

Een sfeervideo geeft een glimp van je bedrijfssfeer, van indrukwekkende machines tot lachende collega’s. Het wekt nieuwsgierigheid en draagt bij aan de overweging om te solliciteren. Combineer korte fragmenten voor een video van maximaal 30 seconden. Plaats deze op je werken-bij pagina en deel op socials en advertenties om de aandacht te trekken.

Wat kost een wervingsvideo laten maken?

De kosten van een wervingsvideo laten maken verschillen per productie. Gemiddeld kost een wervingsvideo tussen de €2.000 en €7.500. Maar iedere videoproductie is maatwerk en vraagt om een andere werkwijze en concept. De prijs hangt af van: het concept, het gebruik van acteurs of eigen mensen en het afwerkingsniveau. Al deze keuzes hebben invloed op de kwaliteit én de prijs.

Op welke locaties film je een wervingsvideo?

Een wervingsvideo kan binnen het bedrijf worden opgenomen, om zo de sfeer op de werkvloer te laten zien. Ook kan het juist buiten kantoor worden gefilmd, bijvoorbeeld bij klanten of onderweg naar het werk. Het hoeft zelfs niet werkgerelateerd te zijn: het filmen van medewerkers in hun vrije tijd en laten vertellen over hun passie voegt waarde toe. Dit maakt de video aantrekkelijker voor nieuw talent, die de inzet voor een mooie wervingsvideo zal waarderen. Het toont tevens jullie dynamische bedrijfscultuur.