camera-rook-naar-rode-wijn

Sinds september loop ik hier stage en ik heb het zeer naar mijn zin, de afgelopen weken heb ik meer geleerd dan in de twee jaar dat ik op school zat. “Maar daar zijn stages voor”, hoor ik mijn moeder tegen me zeggen. Een van de leukste dingen die ik tot nu toe gedaan heb, is het monteren van filmpjes die gemaakt zijn voor Posarelli villa’s in Italië.

Posarelli villa’s is een Italiaans bedrijf dat zich richt op het verhuren van vakantievilla’s in voornamelijk Toscane onder de begeleiding van Guido Posarelli. Frank & Gijs zijn een week naar het mooie Toscane geweest en hebben daar een aantal villa’s gefilmd. Helaas kon ik niet mee en heb ik het Italiaanse avontuur gemist maar door het monteren van het materiaal kreeg ik toch nog een beetje het Italië-gevoel. De camera rook nog helemaal naar Chianti wijn & cappuccino en in de materiaaltassen voelde ik zelfs nog de Italiaanse zon. Nadat ik beelden had ingeladen op de laptop en ze had bekeken, stond ik versteld van de mooie omgeving, de prachtige villa’s, de gezellige dorpjes en de heldere zwembaden.

Van grote, middeleeuwse gebouwen tot luxe, moderne villa’s met uitzichten op Siena en Florence. Tussen de vineyards en wijnkelders. ”Daar was ik dus niet” dacht ik bedroefd. Maar ik ben druk aan het monteren geslagen en een week later was het resultaat zowaar daar. De hele week was ik in Italië. Met de pentool, beeldstabilisatie functie en de three-way color correction, afgesloten van het Hollandse weer en totaal ondergedompeld in de geur van verse panini’s, risotto en pasta. Heel even lag ik zelf in het zwembad, voelde ik de zon op mijn gezicht en was ik de eigenaar van alle mooie villa’s in Toscane.

Met het gevoel dat ik nog in een Fiat door de zonovergoten heuvels en wijngaarden reed, besef ik me dat ik gewoon weer in de vechtdal-trein zit.

De filmpjes zijn af en de villa’s klaar om verhuurd te worden. En ook al was ik er niet bij in Italië, ik heb toch genoten van deze hele toffe opdracht!

WordPress Video Lightbox Plugin