Café Noir wenst je

een wollig warme kerst

Behind the scenes

De kerstmuziek klonk deze zomer al in ons kantoor, want de brainstorm ging dit jaar vroeg van start. Breicursussen werden gevolgd en familie kersttradities werden onderling gedeeld. We zochten uitgebreid naar de perfecte locatie midden in het bos en we vonden al snel de rode draad in het script.

Uiteraard spelen wij net als andere jaren weer een rol in de film, maar dit jaar hadden we ook een sterspeler nodig. Onze mailbox stroomde vol met maar liefst 26 enthousiaste opa’s die niet konden breien en die een hartverwarmende uitstraling hadden. Na een strenge castingprocedure werd Bert, 81 lentes jong, geselecteerd.

 

De pre-productie periode brak aan en we gingen de zolder op om bijpassende props te vinden voor de setdressing. Bloemetjes beddengoed, schemerlampen en gebreide sokken kwamen uit alle hoeken en gaten. Uiteraard moest dé trui nog gebreid worden en daarvoor werden ware brei-experts / familieleden van de crew ingeschakeld.

Ook kwam YouTube influencer ‘Breien met Bryan’ tot leven en mocht de robotstofzuiger alvast wat rondjes warm draaien.

 

Op de draaidag zelf werkte de magie van kerst al een beetje mee, het sneeuwde namelijk! Een mooie toevoeging op de sneeuwmachine die al klaarstond voor actie. Drie volle bussen met apparatuur werden uitgeladen en met 8 man en 1 vrouw werd er de hele dag hard gewerkt voor de perfecte beelden. De warme chocolademelk en de Vegter’s rolletjes met slagroom waren een welkome traktatie tussen het harde werken door!

Na een gezellige maar lange draaidag kwamen diverse zelfgemaakte gerechten op tafel en sloten we de dag voldaan af met een gezellig kerstdiner.

Na de draaidag doken we gelijk de montageset in om het verhaal tot leven te brengen. De kleuren werden aangepast, geluidseffecten werden toegevoegd en de juiste muziek werd gevonden. 

Wat ons betreft weer een geslaagde productie. We kijken nu al uit naar de kerstfilm van 2024!

Hele fijne feestdagen!