Instructievideo 
laten maken

 

Een instructievideo laten maken is de manier om helder en makkelijk een uitleg te geven.  Instructievideo’s maken informatie begrijpelijk. Geen lange handleidingen meer of ingewikkelde stappenplannen, maar een heldere visuele uitleg. Een instructievideo laten maken kan het verschil zijn tussen een tevreden en een ontevreden klant.

Wat is een instructievideo?

In een instructievideo neem je de kijker stapsgewijs mee in een uitleg over hoe iets moet worden uitgevoerd. Het doel van een instructievideo is om de kijker te begeleiden bij het gebruik van een product, een handeling of voor het volgen van een bepaald proces.

Waarom een instructievideo laten maken?

 

Een instructievideo is geschikt voor alles waar je een uitleg over zou kunnen geven. Van veiligheidsinstructies op de werkvloer tot aan het in elkaar zetten van een product. Je kan het zo gek niet bedenken.

How-to video

De meest voorkomende instructievideo is misschien wel de How-to video, waarin wordt uitgelegd hoe de kijker iets kan doen. Voorbeelden die wij maakten zijn ‘hoe schilder je de perfecte cirkel op je muur‘ voor Hubo Bouwmarkten en ‘hoe verzorg je een konijn‘ voor Welkoop. Een instructievideo laten maken zorgt voor een helpende hand voor de klussers. De handelingen worden stap voor stap uitgelegd en gedemonstreerd.

Voor Veneta.com maakten wij heldere en toegankelijke instructievideo’s voor het opmeten en monteren van al hun producten. Naast de Nederlandse versies, leverden wij ook Vlaamse en Deense varianten op. Ook voor kunststofkozijn.nl maakten wij video’s over het inmeten, vervangen en plaatsen van kunststof- en ClickOver kozijnen. Voor iedere klus, een instructievideo dus!

Veiligheidsvideo

Andere veel voorkomende instructievideo’s zijn interne veiligheidsvideo’s. Als je op een heldere manier een uitleg wil geven aan je medewerkers over de geldende veiligheidsregels op een werklocatie, is een instructievideo laten maken daar geschikt voor. De geschetste situaties en locaties zijn direct herkenbaar voor de doelgroep en dit zorgt ervoor dat de informatie duidelijk overkomt. Wij maken instructievideo’s over veilig werken op de bouwplaats voor infrabedrijf Van Gelder en ook waterleidingbedrijf Vitens maakt gebruik van onze instructievideo’s over de veiligheid en bescherming van mensen, middelen, informatie en producten.

Een begrijpelijke instructie laten maken

Wil je een ingewikkelder en complexer verhaal uitleggen? Dan is een instructievideo laten maken een uitkomst. Met een helder stappenplan maken we de informatie visueel en begrijpelijk. Wij duiken in jouw verhaal en zetten dit om naar een visueel plan. Beeld zegt namelijk meer dan 1000 woorden en daardoor zal de kijker de instructie goed onthouden. Om de instructies nog duidelijker en begrijpelijker te maken voor de kijker, voegen wij visuele elementen toe zoals animaties, demonstraties, grafieken en teksten.

Instructievideo inzetten

Instructievideo’s kunnen op verschillende manieren worden ingezet, denk aan YouTube, websites maar ook interne platforms van organisaties en narrowcasting. Wil je een instructievideo laten maken voor nieuwe medewerkers van een bedrijf? Neem de video dan mee in een onboarding programma. Dit geeft een helder en visueel aantrekkelijke introductie van het bedrijf en geeft direct de benodigde instructies.

Kennis overbrengen uit een instructievideo gaat goed samen met een e-learning of toetsing. Voor IVM Instituut voor Veiligheid & Milieu maakten wij een reeks BHV instructievideo’s voor de bestaande BHV cursussen. De visuele demonstraties van de docenten verduidelijken de informatie voor de cursisten en zorgen daardoor voor een snellere leercurve. Dit zorgt ervoor dat de trainingstijd verkort wordt. Daarnaast kunnen de video’s herhaaldelijk worden bekeken waardoor de cursisten de informatie op hun eigen tempo tot zich kunnen nemen.

Wil je door ons een instructievideo laten maken?  

De voordelen van een instructievideo

 • Jij bent de expert
  Een instructievideo laten maken is een goede manier om jezelf en jouw bedrijf neer te zetten als expert in jouw vakgebied. Door het geven van goed, helder en deskundig advies zal de doelgroep je onthouden en koppelen ze een positief gevoel aan jouw merk.
 • Werk veilig!
  Als bedrijf wil je dat je medewerkers veilig werken om bedrijfsongelukken te voorkomen. De veiligheidsinstructies moeten daarom helder en op een pakkende manier worden vastgelegd. Het moet voor de medewerkers aantrekkelijk zijn om ernaar te kijken en om de informatie te onthouden. De oplossing: een instructiefilm laten maken.
 • Tevreden klanten
  Een instructievideo laten maken met een heldere uitleg verhoogt de klanttevredenheid. Geen frustraties over ingewikkelde stappenplannen of handleidingen, maar een heldere video. Dit zal de kosten van de klantenservice verlagen.

 • Meedenken
  Met een instructievideo denk je mee met de doelgroep. Je neemt de kijker rustig stap voor stap mee en wil de informatieoverdracht zo makkelijk en soepel mogelijk laten verlopen. Dat wordt gewaardeerd door klanten.

Voorbeelden van instructievideo’s

Instructievideo laten maken door kunststofkozijn.nl

Kunststofkozijn.nl

How-to video

Instructievideo laten maken door Vitens

Vitens

Wintertips

Instructievideo laten maken door Biovalue

Biovalue

Uitlegvideo

Een instructievideo laten maken door Café Noir

 • We denken mee
  Een instructievideo is kostbaar, wij denken graag met jullie mee hoe we zo kostenefficiënt mogelijk kunnen filmen en op welke manieren, kanalen en momenten de video ingezet kan worden. Zo haal je het maximale uit jullie film!
 • We brengen de juiste sfeer over
  Vaak hangt er in een bedrijf een bepaalde sfeer, die moeilijk in woorden te omschrijven is. Het is onze kracht om die sfeer te vertalen naar beeld en om terug te laten komen in jullie instructiefilm.

 • We zijn flexibel en professioneel
  Klanten waarderen onze manier van werken, maar ook om wie we zijn: een groep van fijne, flexibele en gepassioneerde filmmakers. We werken hard, maar hebben altijd een relaxte sfeer op de filmset.

FAQ

Wat is de doorlooptijd van instructievideo’s?

Een instructievideo laten maken heeft een gemiddelde doorlooptijd van 6 – 8 weken. Dit is vanaf het moment van het eerste gesprek tot aan het opleveren van de productie. Uiteraard kunnen we kijken naar de mogelijkheden als jullie de video sneller nodig hebben. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat kost een instructievideo laten maken?

Iedere instructiefilm is anders dus de kosten van een instructievideo verschillen per project. Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de offerte. Zoals het aantal locaties, de grootte van de crew en cast. Een instructievideo laten maken kost gemiddeld tussen de € 2000 en € 7500. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons voor een indicatieve offerte.

Op welke locaties film je een instructievideo?

De opnamelocaties van een instructievideo zijn sterk afhankelijk van het type instructievideo. Veiligheid instructievideo’s nemen we graag op de werkvloer op, zodat de locatie direct herkenbaar is voor de medewerkers en de gevaren direct zichtbaar zijn. Wil je een uitlegvideo over het gebruik van een product? Dan kan dit in een studio of op een locatie naar keuze. Het voordeel van een studio is dat we de achtergrond helemaal naar wens kunnen stylen en zo ook bepaalde huisstijl elementen kunnen laten terugkomen.

Wat hebben we nodig om een offerte te maken?

Om een passende offerte te maken voor jullie instructievideo, bespreken we graag de mogelijkheden met jullie. Waar zijn jullie naar op zoek en wat is het verhaal dat jullie willen vertellen?

Wij komen graag vrijblijvend bij jullie langs om kennis te maken en om bovenstaande met jullie te bespreken. Een online gesprek behoort natuurlijk ook tot de opties.