Gevoel voor krachtig beeld, pakkende edits en het scheppen van een goed verhaal. Jan Martien is onze edit nerd en staat ook regelmatig achter de camera. Al sinds maart is hij onderdeel van ons team. Vandaag leer je Jan Martien een beetje beter kennen. 

Jan Martien, stel jezelf eens voor.
Ik ben Jan Martien (ook wel de wasbeer), 28 jaar en ik woon in Zwolle samen met mijn vriendin (of eigenlijk mijn vrouw), egel, papegaaien en mijn kat. Ik probeer altijd alles op een net iets andere manier te doen dan gewoonlijk. Zowel in mijn eigen leven als in mijn werk. Wat vaak goed uitpakt en soms ook niet. Daarnaast probeer ik ruimdenkend te zijn, van het positieve uit te gaan en om tijdens de lunch zoveel mogelijk verschillend beleg op mijn broodje te smeren.

Wat is je passie?
Mijn grootste hobby is het vinden van nieuwe hobby’s. Maar mijn vaste kern met hobby’s ligt bij het luisteren en maken van muziek, alles omtrent film, gamen en reizen. Daarnaast heb ik een fascinatie voor kringloopwinkels en motorrijden.

Wat vind je het allerleukst aan je baan (naast je collega’s natuurlijk)?
Ik vind vooral de diversiteit leuk! Geen dag is hetzelfde bij Café Noir. De ene dag sta ik op een draaidag en de andere dag ben ik bezig met editen, scripts schrijven of brainstormen. Ook vind ik het tof dat ik continu bezig ben met het vertellen van een verhaal. Ik vind vooruitgang belangrijk en wil niet vastroesten. De vrijheid en de verantwoordelijkheid tijdens mijn werkzaamheden zorgen weer iedere keer voor een uitdaging!

Wat is je leukste herinnering met Café Noir?
Het filmen op de Bahama’s! We gingen filmen op een cruiseschip dat lag aangemeerd in Amsterdam en officieel grondgebied was van de Bahama’s. We moesten daarom zelfs ons paspoort laten zien bij het betreden van het schip! Het was vet om achter de schermen van een cruiseschip te kijken én ik kan aan iedereen vertellen dat ik op de Bahama’s ben geweest.

Wat is het belangrijkste wat je in je leven hebt geleerd tot nu toe?
Het klinkt wellicht wat vaag, maar het belangrijkste wat ik heb geleerd is dat er niet één waarheid is. Iedereen ervaart een situatie anders, dus er is geen ‘goede’ of ‘slechte’ kant. Het ligt er net aan vanuit welk perspectief je het bekijkt.

Welke wijze les wil je de lezers meegeven?
Eet niet te veel suiker en af en toe een appel, anders word je kaal.