Regie over je eigen energie

Huawei

Wie zonnepanelen heeft wil natuurlijk optimaal gebruik maken van de gratis energie van de zon, maar als de zon niet schijnt kun je hier niet meer van profiteren. Huawei biedt een oplossing, namelijk de Huawei thuisbatterij. Hiermee kan je de opgewekte zonne-energie opslaan en later gebruiken. Wij maakten hier een toffe online commercial voor maken en hier zijn we trots op!

Heldere boodschap

Eerder maakten wij voor Huawei al een online commercial met een simpele boodschap: zorg dat je een omvormer koopt die ‘battery ready’ is: zo ben je het beste voorbereid voor toekomstige regelgeving. Die boodschap verpakten we in een korte feel-good commercial, met Eva in de hoofdrol. Kan je ‘m nog herinneren? Bekijk het hier anders even terug:

Voor consumenten

Voor installateurs

Voor Huawei thuisbatterij commercial wilden we naast de heldere boodschap opnieuw een warm, sympathiek en positief gevoel overbrengen op de kijker.

De boodschap bij deze commercial was: met een batterijpakket ben je zelfvoorzienend op het gebied van energie en klaar voor de toekomst. Kortom: Neem regie over je eigen Energie!

Huawei - regie over je eigen energie - set-overzicht
Huawei - regie over je eigen energie - set-opbouw

Verhaallijn

Bij zo’n pakkende boodschap hoort natuurlijk een personage die zelfverzekerd in haar schoenen staat en weet wat ze wil. Vanuit die gedacht is Jip ontstaan. Jip wil graag in haar tentje spelen in de tuin, maar ziet dat het al donker begint te worden. Het donker is best spannend dus wil ze haar tentje verlichten. Ze kijkt naar de zonnepanelen en bedenkt dat ze het tentje kan verlichten met de opgespaarde energie van de zonnepanelen. Vervolgens zien we haar met kabels en lampjes in de weer en krijgt ze het voor elkaar om ’s avonds in een verlicht tentje te kunnen zitten. Zo neemt de stoere Jip de regie over haar eigen energie.

“Bij zo’n pakkende boodschap hoort natuurlijk een personage die zelfverzekerd in haar schoenen staat en weet wat ze wil.”

– Gijs de Groote, Regisseur

Het resultaat

We zijn trots op het resultaat. De muziek, grading en Voice Over geven net dat beetje extra waardoor het warme, sympathieke en positieve gevoel wordt benadrukt.

De online commercial wordt niet direct via het merk Huawei verspreid, maar via de lokale leveranciers. Die staan het dichtst bij de klant. Op deze manier gebruiken we hun kanalen en publiek om de boodschap te verspreiden.

Huawei - regie over je eigen energie - film en fotografie
Huawei - regie over je eigen energie - Behind the scenes

WATTKRAFT TOM TEN KLOOSTER
Regie
Gijs de Groote
Producer 
Marlies Jonker
Camera Rory van den Berg
Camera assistent Jason Hornung
Gaffer Evert jan berends

Edit Jan Martien Dekker
Grading 
Bram Baas
Geluid Linne Beck
Sound design
 Amplify Music

BTS fotografie Suus van der Geest

Andere cases