(Over)leven

SVG Verslavingsreclassering

Als je in slechts één minuut een inkijkje zou kunnen geven in het werk van SVG Verslavingsreclassering, wat zou je willen dat de kijker zou ervaren? Onze klant  was daarin heel duidelijk: we willen dat mensen achterblijven met de gedachte: wat een mooie organisatie is dat! En het liefst wilden ze dat met een rauwe, associatieve video met een positieve boodschap.

(over)leven

SVG gelooft dat rock bottom raken soms de eerste stap is om hulp te accepteren en er sterker uit te komen. De strijd van het overleven moest dus goed terug te zien zijn in hun nieuwe corporate video.

“Belangrijk is dat we ondanks het gedwongen contact toch gelijkwaardigheid uitstralen. Verbinding en gelijkwaardigheid moeten van beeld laten afspatten: we doen het samen, dat bezegelen met elkaar.”

- SVG Verslavingsreclassering

Huawei - regie over je eigen energie - set-overzicht
Huawei - regie over je eigen energie - set-opbouw

Een opvallende film

Zo hebben we een film gemaakt die, meer dan informatie, vooral prikkelt en een gevoel overbrengt. Een film die opvalt door nét een tikkeltje anders te zijn dan de standaard. We volgen verschillende cliënten en medewerkers van SVG in uiteenlopende scenes, die passen bij het werk van een reclasseringsmedewerker en de leefwereld van de client. De basis van het verhaal vormen quotes die we gehaald hebben uit langere niet gescripte interviews met de cliënten en medewerkers. De combinatie van die interviews en de scenes zorgt voor een geloofwaardige beleving.

Het resultaat

De video wordt inmiddels volop ingezet binnen de Verslavingsreclassing GGZ, hier vallen meerdere organisaties onder. Voor iedere organisatie hebben we een andere outro gemaakt. De website svg.nl is helemaal vernieuwd in de stijl van de corporate video door middel van fotografie en korte snippets uit de video. Daarnaast wordt de fotografie ingezet op drukwerk en hebben we de video ook vertaald zodat het ook bij Engelstalige presentaties en vestigingen kan worden ingezet.

Huawei - regie over je eigen energie - film en fotografie
Huawei - regie over je eigen energie - Behind the scenes

Behind the scenes

Voor deze productie hadden we 2 volle draaidagen op diverse locaties. Benieuwd hoe dat eraan toe ging? Bekijk de behind the scenes video.

Casting cliënten

SVG gaf ons richtlijnen over hoe we de cliënten moesten portretteren, namelijk geen stereotype of afwijkende figuren neerzetten. De boodschap was dat dit iedereen kan overkomen, zelfs je buurman of buurvrouw.
We kozen ervoor om met trainingsacteurs te werken in plaats van met gewone acteurs. Trainingsacteurs hebben meer ervaring met het nabootsen van de situaties waarin de cliënten zich bevinden, wat de authenticiteit van de video ten goede kwam.

Locaties

We wilden omgevingen creëren die de realiteit van het werk van SVG weergeven, maar tegelijkertijd ook visueel aantrekkelijk zijn. Set dressing speelde in deze video een belangrijke rol. We zorgden ervoor dat ieder detail in de scènes bijdroeg aan de boodschap en de sfeer die we wilden overbrengen. Van budget cornflakes bovenop de koelkast tot aan een Feyenoord sleutelhanger in de auto. Over ieder detail dat je terugziet in de film is nagedacht.

Hoe vouw je ponypacks en welke kleur ballon moet je gebruiken voor lachgas? Dankzij het advies van ervaringsdeskundigen, hebben we een realistisch en geloofwaardig resultaat neer gezet.”

– Marlies Jonker, Producer

Huawei - regie over je eigen energie - film en fotografie
Huawei - regie over je eigen energie - Behind the scenes

Color grading

De levens van de cliënten uit de film zijn niet makkelijk. De wereld waarin ze leven is rauw en hard. Dat rauwe wilden we in kleur in de film laten terugkomen, maar niet te dramatisch, donker of deprimerend. Tegen het einde van de film is er een omslag, naar een meer hoopvol beeld. De color grader heeft dat gevoel versterkt door warme en zachte kleuren toe te voegen. Hierdoor blijft het positieve bij de kijker beter hangen.

Fotografie op de set

Film en fotografie vullen elkaar goed aan. Dat bleek bij deze campagne ook weer. Op de draaidagen hebben wij een fotograaf meegenomen die de cliënten op een mooie en realistisch manier heeft vastgelegd. SVG gaf ons een wensenlijst voor fotografie zodat van te voren alles goed afgestemd was. De fotograaf en de cameraman werkten nauw samen zodat ze elkaar niet in de weg liepen. De foto’s zijn voor promotionele doeleinden ingezet, flyers, handboeken, social media en de nieuwe website. Dit vormt een mooi geheel met de bedrijfsvideo.

Huawei - regie over je eigen energie - film en fotografie
Huawei - regie over je eigen energie - Behind the scenes

CLIENT SVG VERSLAVINGSRECLASSERING
Regisseur Gijs de Groote
Acount Manager Frank Hogenkamp

Producer 
Marlies Jonker
DoP Tjerk Muilwijk
1AC Vincent van Geijsel
Gaffer Tobias van Raaij
Editor Jan Martien Dekker

Sound Design Amplifeye Music
Colorist Bram Baas
Interviewer Tobias van Raaij
Photographer Folkert de Graaf
BTS Suus van der Geest
CAST Victor Huisman, Bas Schoenmakers, Annemieke Hermans, Danil Hoek, Co de Lange, Ruby en Oscar Hut

Andere cases