LUMINA Boat Reveal

Solar Boat Twente

Wij zijn al enkele jaren trotse sponsor van Solar Boat Twente. Een team van gedreven studenten die een zonne-energie aangedreven boot ontwikkelen en bouwen. Ieder jaar is er een nieuwe lichting studenten en die de boot doorontwikkelen. Ze werken toe naar het hoogtepunt van het jaar, de Monaco Engery Boat Challenge. Wij volgen het team gedurende het jaar en zijn onder andere bij het NK in Akkrum en in Monaco aanwezig om hun resultaten vast te leggen op beeld.

Boat reveal video

Bij de jaarlijkse onthulling van de nieuwe boot hoort natuurlijk ook een reveal video. Deze wordt vertoond in een vol theater met sponsoren, partners, familie, vrienden en geïnteresseerden.
Bij de boat reveal video’s kunnen wij al onze creativiteit kwijt, ook dit jaar hebben wij fanatiek gebrainstormd en zijn we trots op dit creatieve resultaat!

“Door de creatieve vrijheid die we krijgen, kunnen wij onze eigen grenzen verleggen”

– Tobias van Raaij, Café Noir

Huawei - regie over je eigen energie - set-overzicht
Huawei - regie over je eigen energie - set-opbouw

Behind the scenes

Voor de boat reveal van 2024 zijn wij de samenwerking aangegaan met synchroonzwemmers van Swol 1894. We lieten de zwemsters een spectaculaire dans onder water uitvoeren waarbij je telkens details van de boot ziet. Op het einde wordt de naam van de boot onthuld en verschijnt in het theater de boot op het podium.
Na een eerste enthousiaste kennismaking met de zwemsters hebben we de plannen verder uitgewerkt. Voor de zwemsters was het ook anders dan anders, want het ging nu niet om een uitvoering op maat van de muziek, maar meer om sierlijke vormen om de boot heen.

Obstakels in, om en rond het water

Langere tijd onder water filmen was nieuw voor ons, dus daar hebben we ons goed in verdiept. Met een onderwater case en een goede voorbereiding is dit allemaal goed gelukt! Daarnaast beschikte cameraman Jan Martien over het vermogen om lang zijn adem in te houden, waardoor we geen duikuitrusting hebben gebruikt.
We hebben 2x 10kg kettlebells op de grond van het zwembad geplaatst zodat Jan Martien zijn voeten hierachter kon haken, op deze manier dreef hij niet omhoog en kon hij stabiele shots maken.
De boot paste gelukkig door de gangen van het zwembad en mocht het zwembad in. Een primeur. 

Meer zien van onze video’s voor Solar Boat Twente?

Client Solar Boat Twente
Art Director
Gijs de Groote
Regisseur Tobias van Raaij

Managing Director
Frank Hogenkamp

Producer Marlies Jonker
DoP & Edit
Jan Martien Dekker
Trainee Phil van der Walle

Swimmers 
Swol 1894

Andere cases