Let’s KeoBike!

Een OV-fiets maar dan net even iets anders, zo kan je de KeoBike omschrijven. De deelfiets staat op verschillende locaties in een fietscarrousel en kan worden gereserveerd met een app. Handig voor forensen, scholieren, maar ook voor toeristen, die de omgeving op de fiets willen verkennen. Om meer bekendheid van de KeoBike te creëren, maakten wij deze sfeervolle commercial! 

Nederland, fietsland

Nederland staat natuurlijk wereldwijd bekend als fietsland en dat is niet voor niks. Met ruim 35.000 kilometer aan fietspaden, wordt er nergens zoveel gefietst als hier. Met het deelfietsenconcept van Keolis Nederland wordt het voor nog meer mensen toegankelijk om tijdens hun reis de fiets te pakken.

De KeoBike is een robuuste fiets van VanMoof en via een handige app te reserveren en te betalen. Een sleutel is niet meer nodig, want via de app haal je de fiets op en breng je hem ook weer terug. De carrousel staan, in tegenstelling tot de ov-fiets, niet bij stations, maar op strategische plekken in woonwijken in de stad. Op deze manier is de fiets interessant voor forenzen en toeristen. 

Huawei - regie over je eigen energie - set-overzicht
Huawei - regie over je eigen energie - set-opbouw

Herkenbare momenten

Met de video wilden we vooral een feel-good gevoel creëren over de KeoBike. Het klinkt zo logisch, maar om de doelgroep aan te spreken kozen we herkenbare momenten om te filmen, waarbij we de fiets en zijn omgeving als podium gebruikten. Bij het ochtendgloren op de fiets stappen om naar je werk te gaan, op de fiets de Veluwe verkennen of na een werkdag nog even de stad in met vrienden.

Vroeg uit de veren

Om deze beelden zo sfeervol mogelijk vast te leggen, hebben we de opnames verdeeld over vier dagen. Op deze manier konden we de scènes opnemen tijdens het zogenaamde ‘golden hour’, ofwel het eerste uur na zonsopgang of het laatste uur voor zonsondergang. Op die momenten is het zonlicht voor film namelijk perfect. Het betekent zeker in de zomer vroeg uit bed, maar je moet wat over hebben voor het perfecte plaatje!

Heel handig, zo’n deelfiets. Een fiets als je het nodig hebt. Staat dus nooit meer in de weg. De app om de fiets mee te reserveren en van het slot te halen, werkt prima.

 

 

– Gebruiker KeoBike

Het resultaat

Samen met contentmarketingbureau CrowdMedia maakten wij deze sfeervolle campagne. De video werd vooral online gezet via online kanalen, alleen op YouTube had de commercial al meer dan 470.000 views!

En met een totaal bereik van 17 miljoen voor de campagne inclusief de offline promotie is het doel om consumenten, vooral forenzen en toeristen, aan te sporen om vaker de fiets te gebruiken als vervoersmiddel en om de bekendheid van KeoBike te vergroten zeker bereikt.

Huawei - regie over je eigen energie - film en fotografie
Huawei - regie over je eigen energie - Behind the scenes

Bureau Crowd Media
Regie
Gijs de Groote
Producer 
Frank Hogenkamp
Camera Tjerk Muilwijk

Gaffer Jan van Galen
Edit Tjerk Muilwijk
Grading 
Bram Baas