Hardcore Aluminium

VMRG

VMRG, een vereniging voor gevelbouwers wil het imago van aluminium een boost geven. Reclamebureau NOBEARS (voorheen Muntz) ontwikkelde een concept, dat onder andere bestond uit zes opvallende campagnefilms. Het thema: Hardcore aluminium! Voor de realisatie van deze films kwamen ze opnieuw bij ons terecht.

De vraag

Voor elk USP van aluminium in een gevel kwam een specifieke film, waarbij Gover Meit (beter bekend als Stefano Keizers) op ludieke wijze vertelt over de voordelen van het gebruik van aluminium voor architecten en projectontwikkelaars. Denk bijvoorbeeld aan de lange levensduur, onderhoudsvriendelijkheid en de sterkte van het materiaal. Dit vertelde hij in opvallende kleding en op architectonische locaties.

VMRG - Behind The Scenes
VMRG - Behind The Scenes

“Alles wat Gover moest zeggen kwam er perfect uit. Als je wilde dat hij midden in de zin opnieuw begon, dan deed hij dat. Zonder na te denken en zonder op een blaadje te kijken. Dat komt je niet zo vaak tegen.”

– Matthieu Steenwijk, Art Director NOBEARS

Het resultaat

De video’s zijn onderdeel van een campagne waarvoor onder andere een website en online advertenties zijn ontwikkeld. De campagne was erg succesvol en daarom is de campagne een jaar later uitgebreid met 2 extra video’s.

Behind the scenes

Met een crew van 12 personen zijn we het land doorgereisd. Iedere video werd op een unieke locatie gefilmd. Voor en in gebouwen waar het thema van de video terug te zien was in de gevel. De mooiste gevels kwamen voorbij, maar helaas liet het mooie weer ons in de steek. Dan moet je flexibel zijn, klaar staan en tussen de regenbuien door filmen. Doordat we een Gaffer mee hadden, konden we gelukkig toch nog mooie beelden maken. In de onderstaande video (gemaakt door NOBEARS) geven we een kijkje hoe het er aan toe ging achter de schermen.

“Ik ben zelf een perfectionist, maar als je ziet hoe er op de kleinste details wordt gelet; dan is het fijn om te zien dat werkelijk alles tot in de puntjes gecheckt wordt. Stuk voor stuk zijn het specialisten in hun vak. Dat is ontzettend fijn om mee samen te werken.”

– Jolanda Verschuur, VMRG

Montage

Tijdens de montage van de video’s kwam het concept echt tot leven: de professionaliteit van Gover, de prachtige gebouwen en de duidelijke boodschap. Door het slechte weer moest er nog wel de nodige aandacht worden besteed aan de color grading. Het mocht namelijk fris, vrolijk en ‘poppy’ worden. Gelukkig konden we dat er nog allemaal uithalen.

CLIENT NoBears Amersfoort
Art Director Matthieu Steenwijk
Regie
Gijs de Groote
Regie Frank Hogenkamp
Producer 
Nina Elers
Projectmanagement Marlies Jonker
Camera Tobias van Raaij
Gaffer Jan van Galen

Editor Jan Martien Dekker
Editor Tobias van Raaij
Colorist Jan Martien Dekker
Colorist Martijn de Pooter
Sound Engineer Jesper Bauer
Sound Engineer Martijn Scholte
Cast Gover Meit

Andere cases