Café Noir geeft equity management een gezicht met deze brandfilm

Wat we nou ècht gaaf vinden om te doen? Een grote videoproductie zoals die voor Gilde Equity Management! Gilde, bekend van o.a. Leen Bakker, Dunlop en Johma, wil de wereld laten zien dat de mensen bij hen centraal staan. Reclamebureau Dot Alpha uit Amsterdam vroeg ons om hun concept uit te werken naar een sfeervolle brandfilm, omdat onze stijl goed aansluit bij het concept. Zo’n taak nemen we maar al te graag op ons! En wat is het tof geworden!

Een echte blikvanger

De brandfilm is de blikvanger op de vernieuwde website van Gilde. Het geeft de bezoekers van de website een eerste en positieve indruk van het bedrijf. De focus ligt op lokale bedrijven die over de hele wereld bekend zijn. Onze uitdaging was om equity management een gezicht te geven en het menselijke gevoel te versterken.

Het menselijke gevoel

Het concept inspireerde ons om in zowel de shots als in de techniek de menselijke kant naar voren te laten komen. De film is een afwisseling van medewerkers die aan het werk zijn en portretten van echte medewerkers van Gilde in het middelpunt. Een ruwe en pure draaistijl van de videoproductie versterkt het menselijke gevoel. Dit hebben we onder andere gedaan door gebruik te maken van vintage lenzen.

”Het concept inspireerde ons om in zowel de shots als in de techniek de menselijke
kant naar voren te laten komen.”

Echte mensen

Het was belangrijk om èchte, gepassioneerde medewerkers met een verhaal te scouten die we konden filmen op hun eigen werkplek. We zijn opzoek gegaan naar de niet – meest voor de hand liggende – karakters, zoals de praatjesmakers, de CEO’s of de managers. Om het internationale karakter van Gilde naar voren te laten komen vertellen de medewerkers hun persoonlijke verhaal, in hun eigen taal. C’est bon, oui?

Vertigo effect

We hebben veel verschillende cameratechnieken gebruikt. Bij de portretshots van de medewerkers hebben we bijvoorbeeld gebruik gemaakt van het Vertigo effect. Bij deze shots staan de medewerkers in het midden van het kader, oftewel ‘centraal’. De dolly-zoom lijkt de wereld om hen heen te vergoten en benadrukt de invloed van de werknemer binnen het bedrijf.

”Voor de productie van deze film gingen we drie dagen op zes verschillende locaties in

Nederland en België filmen.”

De draaidagen

Voor de productie van deze film gingen we drie dagen op zes verschillende locaties in Nederland en België filmen. Vooraf hebben de regisseur en DOP alle locaties gescout. Zo konden ze kennis maken met de medewerkers en de locaties bekijken. We filmden onder andere de fabriek van Dunlop, Fruity Line en De Oliebron. In de onderstaande video geven we je een kijkje hoe het er aan toe ging achter de schermen.

Het resultaat

We zijn trots op het eindresultaat. Ondanks de industriële setting, geeft deze film toch een warm gevoel door de toegepaste color grading en belichting. Inmiddels is de film de blikvanger op de homepage van de website van Gilde. Ben je benieuwd naar het resultaat? Klik op de button en bekijk de film!

Crew:
Dot Alpha Bastian Lievers
Tim Blaney Davidson

Regie
Gijs de Groote
Producer 
Frank Hogenkamp
Camera Rory van den Berg
Camera assistent Jason Hornung
Gaffer Koos Westhoff 

Edit Jan Martien Dekker
Grading 
Bram Baas
Geluid Linne Beck
Sound design
 Kevin Higham
Set dresser Roelina Banga
Visagie 
Susan van Duuren en Sarah Loffeld

BTS film Radboud de Bruin