Borderless entrepreneurship

Gilde Equity Management

Gilde, bekend van o.a. Leen Bakker, Dunlop en Johma, wil de wereld laten zien dat de mens bij hen centraal staat. Reclamebureau UMFANG uit Amsterdam vroeg ons om een sfeervolle brandfilm te produceren, omdat onze stijl perfect aansluit bij hun concept. 

De vraag

Deze brandfilm  moest de blikvanger op de vernieuwde website van Gilde worden. Het geeft de bezoekers van de website een eerste en positieve indruk van de organisatie. De focus ligt daarbij op nationale bedrijven die over de hele wereld bekend zijn. Onze uitdaging was om equity management een gezicht te geven en het menselijke gevoel te versterken.

Gilde Equity Management - ARRI - behind the scenes
Gilde Equity Management - Fruity Line - behind the scenes

De oplossing

Het concept inspireerde ons om in zowel de shots als in de techniek de menselijke kant naar voren te laten komen. De film is een afwisseling van medewerkers die aan het werk zijn en portretten van echte medewerkers van Gilde in het middelpunt. Een ruwe en pure draaistijl van de videoproductie versterkt het menselijke gevoel. Dit hebben we onder andere gedaan door gebruik te maken van vintage lenzen.

“Het concept inspireerde ons om in zowel de shots als in de techniek de menselijke
kant naar voren te laten komen.”

– Bastian Lievers, Art director UMFANG

Het resultaat

We zijn trots op het eindresultaat. Ondanks de industriële setting, geeft deze film toch een warm gevoel door de toegepaste color grading en belichting. Inmiddels is de film de blikvanger op de homepage van de website van Gilde. Ben je benieuwd naar het resultaat? Klik op de button en bekijk de film!

Gilde Equity Management - Actief - behind the scenes
Gilde Equity Management - Actief - behind the scenes

Behind the scenes

Voor de productie van deze film gingen we drie dagen op zes verschillende locaties in Nederland en België filmen. Vooraf hebben de regisseur en DOP alle locaties gescout. Zo konden ze kennis maken met de medewerkers en de locaties bekijken. We filmden onder andere de fabrieken van Dunlop, Fruity Line en De Oliebron. In de onderstaande video geven we je een kijkje hoe het er aan toe ging achter de schermen.

Het castingproces

Het was belangrijk om echte, gepassioneerde medewerkers met een verhaal te scouten die we konden filmen op hun eigen werkplek. We zijn opzoek gegaan naar de niet – meest voor de hand liggende – karakters, zoals de praatjesmakers, de CEO’s of de managers. Om het internationale karakter van Gilde naar voren te laten komen vertellen de medewerkers hun verhaal in eigen taal. C’est bon, oui?

De draaidagen

We hebben veel verschillende cameratechnieken gebruikt. Bij de portretshots van de medewerkers hebben we bijvoorbeeld gebruik gemaakt van het Vertigo effect. Bij deze shots staan de medewerkers in het midden van het kader, oftewel ‘centraal’. De dolly-zoom lijkt de wereld om hen heen te vergoten en benadrukt de invloed van de werknemer binnen het bedrijf.

Gilde Equity Management - De oliebron - behind the scenes
Gilde Equity Management - Fruity Line - behind the scenes

Dot Alpha Bastian Lievers
Tim Blaney Davidson

Regie
Gijs de Groote
Producer 
Frank Hogenkamp
Camera Rory van den Berg
Camera assistent Jason Hornung
Gaffer Koos Westhoff

Edit Jan Martien Dekker
Grading 
Bram Baas
Geluid Linne Beck
Sound design
 Kevin Higham
Set dresser Roelina Banga
Visagie 
Susan van Duuren en Sarah Loffeld

BTS film Radboud de Bruin

Andere cases