Acer lanceert Chromebook 314

Acer

Elektronicaproducent Acer heeft de campagne voor de nieuwe Chromebook 314 gelanceerd. Met een professioneel team hebben we een eindresultaat neergezet waar we heel trots op zijn! De film wordt nu over de hele wereld ingezet en het bericht is opgepikt door de pers. Onder andere De Stentor, Tubantia, De Gelderlander en Fonk hebben een mooi artikel over ons en de productie van deze film gepubliceerd!

De juiste sfeer

Samen met designbureau Fourleaf zijn we aan de slag gegaan met de toffe high-end campagnefilm voor de lancering van Acer’s nieuwe Chromebook 314. Een mooie uitdaging voor ons, want waar we normaal werken met warme sfeervolle video’s met veel gevoel, moesten we het nu doen met een laptop en een witte studiowand. Door middel van het gebruik van de juiste muziek en een stopmotion effect, hebben we de juiste sfeer in de video weten te brengen.

Het high-end effect creëeren 

De campagnefilm bevat dynamische beelden gecombineerd met motion graphics. Acer werkt veelal met 3D animaties, maar koos nu voor een gefilmde campagne. Om de dynamische bewegingen te creëren die vaak bij 3D animaties worden gebruikt, werkten we met een Colibri Camera Robot, één van de snelste en meest precieze Camera Robots die wordt aangestuurd met behulp van software. In combinatie met de Red epic DRAGON camera met Schneider Xenon FF-prime lenzen, hebben we een een high-end effect gecreëerd. 

“Door middel van het gebruik van de juiste muziek en een stopmotion effect,
hebben we de juiste sfeer in de video weten te brengen.”

– Frank Hogenkamp, Regisseur

De setting

In deze behind the scene video is te zien hoe we met behulp van de juiste setting, licht, bewegingen van de Cinebot (en een beetje ducttape) het effect hebben gecreëerd wat we wilden.

Regie Frank Hogenkamp
Camera Rory van den Berg
Art Director Paul Bothof
Gaffer Jan van Galen

Cinebot 
Camuse
Cinebot operator Anne Meeuwis
Edit Jan Martien Dekker

Motion Graphics Sebastiaan van den Berg
Colorgrading
Bram Baas
Sounddesign 
Kevin Higham
Studio Crewproof Studio’s
BTS film
 Fourleaf

BTS foto’s 
Maarten Bun

Andere cases