Branded content 
laten maken

 

In een wereld waarin de online gebruiker overspoeld wordt door advertenties, reclames en verkooppraatjes, wil de kijker ‘echte’ relevante video content zien dat leuk is om naar te kijken. Hoe kan je als bedrijf daarop inspelen? De oplossing: branded content laten maken!

Wat is branded content?

 Branded content is een manier van adverteren zonder te adverteren. Je geeft de doelgroep content die ze waardevol vinden om te kijken in plaats van een advertentie. Het gevoel dat de kijker aan branded content overhoudt is het meest belangrijk en staat centraal.

Waarom branded content laten maken?

 

Advertenties en reclames zijn tegenwoordig overal, consumenten zijn er bijna immuun voor geworden en veel advertenties vervelen eerder dan dat ze verleiden. Branded content laten maken kan een oplossing zijn om de consumenten toch te bereiken en om ze relevante content te laten zien die ze blijven kijken en delen.

Branded content laten maken combineert marketing met entertainment en biedt de consumenten iets waardevols. Er wordt een verhaal verteld in plaats van dat een product, merk of dienst wordt gepromoot. Branded content inspireert, amuseert of informeert en het geeft de kijker echt iets waar de hij of zij wat aan heeft.

Voorbeelden van branded content laten maken

Zo maakten we voor Vitens bijvoorbeeld een aantal Wintertips video. Een nuttige reeks video’s voor de kijker, waarbij er geen producten of diensten geadverteerd worden, maar waarbij het merk Vitens wel positief naar voren komt. Deze video maakt verbinding met het publiek en het roept op om te delen.

Een essentieel onderdeel van branded content laten maken is dat de focus ligt op het creëren van een ervaring voor de kijker. Het is het verhaal, de informatie, of het amusement dat hen raakt. Dit wekt emoties op en die worden vervolgens geassocieerd met jouw merk waardoor die onthouden wordt en waardoor je een band opbouwt met je klanten.

Bij een standaard advertentie of reclame wordt geprobeerd om de consumenten te overtuigen door het benoemen van feiten en wordt de video vaak afgesloten met een ‘call to action’. Dit kan door de kijker als opdringerig worden ervaren.

Branded content heeft dit niet. Door het authentieke en ongedwongen karakter van branded content, zullen de kijkers het merk meer gaan waarderen. In branded content zetten wij de waarden van jullie bedrijf centraal in plaats van de producten. Wij brengen op een verhalende manier een gevoel over aan de kijker dat past bij jouw bedrijf en doelgroep.

Nieuwsgierig geworden en wil je door ons branded content laten maken?

De voordelen van branded content

 • Delen maar!
  Branded content wordt sneller gedeeld omdat het niet wordt gezien als reclame, maar als waardevolle en relevante informatie. Doordat het sneller gedeeld wordt, zorgt dit voor een groter bereik.

 • Betrokkenheid en verbinding
  Door content te maken waar je doelgroep echt iets aan heeft, bouw je een positieve band op met je publiek en zal het publiek positief naar jouw merk kijken.

 • Anders dan anderen
  Er is veel content beschikbaar. Met pakkende branded content zet je jouw bedrijf op de kaart en onderscheid je je van concurrenten.
 • Subtiel en krachtig
  Belangrijk bij branded content laten maken, is dat we niet direct weggeven dat het om je merk gaat. Je verpakt de boodschap op een subtiele en originele manier. Dit wekt de interesse van de kijker, omdat het er niet dik bovenop ligt dat het een verkoopaspect heeft.

Voorbeelden van branded content

branded content laten maken - Centraal Beheer

Centraal Beheer

Droomauto gezocht

branded content laten maken - Vitens

Vitens

Waterbesparende douchekop

branded content laten maken - Hubo

Hubo Bouwmarkten

Kim & Jaap

Branded content laten maken door Café Noir

 • Origineel en authentiek
  Binnen alle beschikbare content wil je natuurlijk als merk opvallen. Wij bedenken een creatief en authentiek concept dat past bij je doelgroep bedrijf.

 • Wij zijn professioneel en gedreven
  Klanten waarderen ons om onze professionele manier van werken en om onze stijl. Maar ook om wie we zijn, een team van gepassioneerde filmmakers die samen met jullie het mooiste resultaat willen neerzetten.

 • Wij denken mee
  Branded content laten maken kan kostbaar zijn. Wij denken met jullie mee hoe we zo efficiënt mogelijk kunnen produceren en hoe jullie de content het beste kunnen inzetten. Denk aan verschillende kanalen, manieren en momenten. Zo krijgen jullie meer terug voor jullie investering.

FAQ

Wat is de doorlooptijd om branded content te laten maken?

Branded content laten maken heeft een gemiddelde doorlooptijd tussen de 4-6 weken, maar dit is wel sterk afhankelijk van het concept. Wil je weten hoe wij in die periode te werk gaan? Lees dan hier onze werkwijze.

Hebben jullie de branded content sneller nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Wat kost branded content laten maken?

Met branded content kan je alle kanten op. De kosten voor branded content laten maken liggen dan ook niet vooraf vast. Het concept, de locaties, acteurs en het gewenste afwerkingsniveau hebben invloed op de prijs. Branded content laten maken kost gemiddeld tussen de € 2000 – € 7500. Neem voor een preciezere prijsindicatie contact met ons op.

Wat hebben we nodig om een offerte te maken?

Wil je branded content laten maken, dan wil je weten aan welke kosten je moet denken. Iedere branded content video is maatwerk dus we denken hierin graag met je mee om een passende offerte te maken welke binnen jullie wensen en budget valt.

We komen graag vrijblijvend bij jullie langs om kennis te maken en om jullie wensen te bespreken. Een online gesprek is natuurlijk ook mogelijk!