Bedrijfsfilm
laten maken

 

Ieder bedrijf heeft een uniek verhaal. Maar hoe vertel je het verhaal over je bedrijf, product of dienst aan je doelgroep? De oplossing: een bedrijfsfilm laten maken! Beeld zegt meer dan duizend woorden en brengt precies het gevoel en de sfeer over die je als bedrijf wilt uitstralen.

Wat is een bedrijfsfilm?

 Een bedrijfsfilm is het digitale visitekaartje van je bedrijf die je overal kunt vertonen, aan nieuwe en bestaande klanten. Wij helpen om je bedrijfsverhaal te verfilmen op een authentieke manier die past bij jouw bedrijf.

Waarom een bedrijfsfilm laten maken?

 

Met een bedrijfsvideo geef je de kijker een blik achter de schermen in jullie bedrijf. Je vertelt op eigen wijze het verhaal achter jullie bedrijf, product of dienst. Maar wat nog belangrijker is, je brengt jullie unieke bedrijfssfeer over op de kijker. De sfeer die alleen bij jullie op de bedrijfsvloer hangt en die kenmerkend is voor jullie manier van werken.

Die sfeer is vaak moeilijk in woorden te omschrijven, maar het is onze kracht om dit te vertalen naar beeld en geluid. Sfeer en emotie raakt de kijker en wij zorgen ervoor dat de kijker direct de essentie van jouw bedrijf voelt.

Bij het maken van een bedrijfsfilm ligt de focus op de cultuur en identiteit van het bedrijf, dit onderscheidt jou van andere bedrijven. Zo ontstaat een unieke bedrijfsvideo die met gemak een paar jaar mee kan. De film is voor ieder platform geschikt en kan op meerdere manieren ingezet worden. De film kan geplaatst worden op social media, websites, maar de film kan ook vertoond worden op beurzen, presentaties of als bijlage / onderdeel van een offerte.

Voorbeelden van een bedrijfsfilm

Gilde Equity Management heeft door ons een bedrijfsfilm laten maken waarin de mens centraal moest staan. Dat deden we door te werken met echte medewerkers. Omdat het een internationaal bedrijf is interviewde we hen in hun eigen taal. Ook in de techniek hebben we de menselijke kant willen benadrukken. Een ruwe en pure draaistijl versterkt het menselijke gevoel.

In de afgelopen jaren heeft een groot aantal klanten door ons een bedrijfsfilm laten maken. Zo staan onze video’s op websites van onder andere:

Vitens, Technische Unie en SVG Reclassering.

Benieuwd hoe wij te werk gaan bij het maken van een bedrijfsfilm?

De voordelen van een bedrijfsfilm

 • Het trekt aandacht
  Een originele en sfeervolle bedrijfsfilm trekt niet alleen de aandacht van nieuwe en bestaande klanten, maar ook van potentiële werknemers. Die krijgen een goede indruk van de werksfeer en van de heersende bedrijfscultuur.

 • Anders dan anderen
  Met een pakkende bedrijfsfilm zet je jouw bedrijf op de kaart en onderscheid je je van concurrenten.

 • Boost voor je merknaam
  Een bedrijfsfilm laten maken brengt niet alleen het verhaal van jullie bedrijf tot leven, maar het geeft ook direct een positieve indruk van jullie merk.

 • Betrokkenheid en verbinding
  Ook voor de huidige werknemers is een bedrijfsfilm laten maken een toevoeging. Regelmatig horen wij terug van klanten dat zij door de bedrijfsfilm trots zijn op het bedrijf waar zij werken. Dit zorgt ook voor onderlinge verbinding bij de medewerkers.

Voorbeelden van bedrijfsfilms

Bedrijfsfilm laten maken - Boeve Afbouw

Boeve afbouw

Corporate story

Bedrijfsfilm laten maken - Robertpack

Robertpack

Bedrijfsfilm

Bedrijfsfilm laten maken - Robos

Robos

Story of the chair

Een bedrijfsfilm laten maken door Café Noir

 • We denken mee
  Een filmproductie kan een grote investering zijn. Wij denken met jullie mee om op de meest efficiënte en doelgerichte manier een film van hoge kwaliteit te maken. Daarnaast denken wij mee over de manier hoe de video ingezet kan worden. Zo krijgen jullie meer terug voor de investering.

 • Maatwerk
  Ieder bedrijf en iedere bedrijfsfilm is anders. We werken samen met jullie aan het hoogst mogelijke resultaat binnen het gewenste budget en planning.

 • Professioneel een flexibel
  Klanten waarderen ons om onze professionele manier van werken, maar ook om wie we zijn: een club van positieve, sympathieke en enthousiaste filmmakers. We werken hard, maar zorgen ook voor een relaxte en ontspannend sfeer op de filmset.

FAQ

Wat is de doorlooptijd van een bedrijfsfilm?

Een bedrijfsfilm laten maken heeft een gemiddelde doorlooptijd van zes tot acht weken. Dit is vanaf het moment van de eerste kennismaking tot aan de oplevering van de film. Hebben jullie de video sneller nodig? Neem dan contact met ons op en we kunnen kijken naar de mogelijkheden.

Wat kost een bedrijfsfilm laten maken?

De kosten van een bedrijfsfilm verschillen per productie. Het aantal locaties, het gebruik van acteurs, het concept en het gewenste afwerkingsniveau hebben invloed op de prijs. Een bedrijfsfilm laten maken kost gemiddeld tussen de € 5.000 – € 15.000, maar iedere video is maatwerk. Je kan vrijblijvend contact met ons opnemen voor een indicatieve offerte.

Op welke locaties film je een bedrijfsfilm?

Het lijkt voor de hand liggend om alleen te filmen op de werkvloer, maar er zijn hierin veel opties mogelijk. Denk aan een medewerker die onderweg is naar zijn of haar werk of aanwezig is bij klanten. Het hoeft zelfs niet werkgerelateerd te zijn, het filmen van medewerkers over hun passie kan ook van toegevoegde waarde zijn.   

Spelen onze eigen medewerkers een rol?

Het is zeker mogelijk om eigen medewerkers een rol te laten spelen. Dit zorgt er ook voor dat de bedrijfsfilm écht voelt en het maakt de film geloofwaardig. Het zijn mensen die de doelgroep echt op de werkplek verwacht.

Mocht er een concept bedacht worden waarin veel geacteerd moet worden, dan raden wij aan om met acteurs te werken. Wij zetten dan een castingproces in gang en zullen jullie hier volop bij betrekken.

Wat hebben jullie nodig om een offerte te maken?

Wil je een bedrijfsfilm laten maken, dan wil je natuurlijk weten hoeveel dat precies kost. Om een goede en passende offerte te maken, bespreken we graag de mogelijkheden met jullie. Waar zijn jullie naar op zoek en wat is het verhaal dat jullie willen vertellen?

Wij komen graag vrijblijvend langs om kennis te maken en om bovenstaande met jullie te bespreken. Een online gesprek behoort natuurlijk ook tot de opties.